Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,


Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, από την ίδρυσή της το 1887 έως σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας όλο το εύρος της εκπαίδευσης στο ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει τον κατασκευαστικό, βιομηχανικό και ευρύτερο τεχνολογικό τομέα. Η Σχολή διαχρονικά υποστηρίζει τις περιοχές της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των κατασκευών, των μέσων μεταφοράς και της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, όχι μόνο παρακολουθεί αλλά και πρωταγωνιστεί στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται, όπως οι νέες ενεργειακές και περιβαλλοντικές τεχνολογίες, τα μέσα μεταφοράς, η τεχνητή νοημοσύνη και η 4η βιομηχανική επανάσταση, τα αυτόνομα οχήματα, η προσθετική κατασκευή, τα νέα υλικά και η βιοϊατρική τεχνολογία.

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει μαθήματα που ανταποκρίνονται στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα παρακολουθήσετε διαλέξεις με νέες μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας και θα συμμετάσχετε σε εργαστηριακές και υπολογιστικές ασκήσεις στα Εργαστήρια της Σχολής όπου παράγεται νέα γνώση στις επιστημονικές περιοχές που θεραπεύουν.

Στην ιστοσελίδα της Σχολής θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας και υλικό σχετικό με την έρευνα που διενεργείται στα Εργαστήρια και το ανθρώπινο δυναμικό αυτών.

Σας εύχομαι Καλή Αρχή και οι σπουδές σας να αποτελέσουν είναι ένα όμορφο ταξίδι προς τον επαγγελματικό και προσωπικό σας βίο, με όχημα τη Μηχανολογία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής
Καθηγητής Ιωάννης Αντωνιάδης

Τελευταίες Ανακοινώσεις