Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πρόσκληση Σεμιναρίου Σχεδίασης Υδροστροβίλων

Πρόσκληση για το Σεμινάριο με αντικείμενο: "Σχεδίαση Υδροστροβίλων με ιδιαίτερη έμφαση στους Υδροστρόβιλους Δράσεως και παρουσίαση νέας μεθοδολογίας βελτιστοποίησής τους".
Ημερομηνία: 30/05/2011

 

Εκδρομή του 4ου Έτους της Σχολής

Φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή του 4ου Έτους της Σχολής, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα 2011 με προορισμό τη Βοστώνη, τη Ν. Υόρκη και την Ουάσιγκτων. Τους σπουδαστές συνόδεψαν ο Λέκτορας Λ. Αλεξόπουλος και ο Καθηγητής Ε. Παπαδόπουλος. Στη Βοστώνη, την πρώτη ημέρα οι σπουδαστές επισκέφθηκαν το Μουσείο του ΜΙΤ, το Harvard U. και παρακολούθησαν την παρέλαση στο κέντρο της Βοστώνης προς τιμήν της 25ης Μαρτίου. Την επόμενη ημέρα, επισκέφθηκαν εργαστήρια του Mechanical Engineering Dept. του ΜΙΤ και παρακολούθησαν ομιλίες από Έλληνες Καθηγητές του ΜΙΤ (Π. Σκλαβούνος, Α. Μητσός, Π. Αρτεμιάδης, Δ. Μπερτσιμάς). Πριν την αναχώρηση από τη Βοστώνη για τη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκαν την εταιρεία ρομποτικής VECNA. Στη Νέα Υόρκη ομάδες σπουδαστών επισκέφθηκαν το Mechanical Engineering Dept. του Columbia U. και ξεναγήθηκαν από τον Καθηγητή G. Ateshian σε εργαστήρια του Τμήματος. Επίσης, επισκέφθηκαν το Thomas J. Watson Research Center της IBM στο Yorktown, το Sony Wonder Technology Lab και το αεροπλανοφόρο Intrepid στο Μανχάταν. Πολλοί είχαν την ευκαιρία να δουν το Metropolitan Museum, τo Museum of Modern Art κ.ά. και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις στο Broadway. Στην Ουάσιγκτων, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν το National Air & Space Museum κοντά στο αεροδρόμιο Dulles και επισκέφθηκαν πλήθος αξιοθεάτων της πόλης.

 

Καινοτομικός Σχεδιασμός Μηχανολογικών Προϊόντων, 1η διάλεξη

Πρόγραμμα 1ης σειράς διαλέξεων για το μάθημα "Καινοτομικός Σχεδιασμός Μηχανολογικών Προϊόντων"
Ημερομηνία: 01/03/2011

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας έτους 2011

Φωτογραφικό υλικό από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής, για το έτος 2011, την 07/02/2011, στον 1ο όροφο του Κεντρικού Εστιατορίου ΕΜΠ.

 

 

Υποδοχή Πρωτοετών Σπουδαστών της Σχολής

Φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή των πρωτοετών σπουδαστών, την 4-10-2010, στην Αίθουσα Ζ-103 της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών.

Τελευταίες Ανακοινώσεις