Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ερευνητικό έργο LIFE 3R

Το Eργαστήριο Aτμοκινητήρων και Λεβήτων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο LIFE 3R "Οικοσύστημα κυκλικής οικονομίας για την ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των φθοριούχων αερίων (F-gases), συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου". Ο κύριος στόχος του LIFE 3R είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου οικοσυστήματος κυκλικής οικονομίας φθοριούχων αεριών (F-gases) που έχει ως βάση μια πλατφόρμα αυτοπιστοποίησης, όπου θα υπάρχουν αξιόπιστες καταγραφές και πληροφορίες των φθοριούχων αερίων όσον αφορά στη σύνθεση, την ανάκτηση και την ανακύκλωση τους.
Περισσότερα εδώ.
Ημερομηνία: 12/05/2021

 

Στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο 11 καθηγητές της Σχολής μας

Μεταξύ του κορυφαίου 2% με τη μεγαλύτερη επιρροή στο αντικείμενό τους παγκοσμίως βρίσκονται 647 Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, με την πλειοψηφία τους να βρίσκονται σε 17 Ελληνικά πανεπιστήμια και 98 στο ΕΜΠ. Τα στοιχεία προέρχονται από το επιστημονικό περιοδικό PLOS Biology4, υπό την επιμέλεια του John Ioannidis και των συνεργατών του. Οι επιστήμονες αυτοί δημιούργησαν μία βάση δεδομένων αντλώντας στοιχεία από το SCOPUS, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100.000 επιστήμονες που βρίσκονται στους κορυφαίους 2%.
Οι καθηγητές της Σχολής μας που συμπεριλαμβάνονται στην "αφρόκρεμα":
- Για το διάστημα 1996 - 2019: Κ. Αντωνόπουλος, Γ.-Χ. Βοσνιάκος, Ε. Γιακουμής, Εμ. Κακαράς, Κ. Κυριακόπουλος, Κ. Μαθιουδάκης, Γ. Μπεργελές (ομ. καθ.), Ε. Παπαδόπουλος, Χ. Προβατίδης, Κ. Ρακόπουλος (ομ. καθηγητής), Δ. Χουντάλας.
- Για το έτος 2019: Κ. Αντωνόπουλος, Ε. Γιακουμής, Εμ. Κακαράς, Σ. Καρέλλας, Κ. Κυριακόπουλος, Ε. Παπαδόπουλος, Χ. Προβατίδης, Χ. Τζιβανίδης, Κ. Ρακόπουλος (ομ. καθηγητής), Δ. Χουντάλας.
Πηγές:
Άρθρο Αθ. Παπαϊωάννου, Καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ ΤVXS.
PLOS BIOLOGY/ John P. A. Ioannidis, Kevin W. Boyack, Jeroen Baas.
Ημερομηνία: 16/12/2020

 

Newsletter της Prom Racing

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Prom Racing και όλες τις εξελίξεις. Για περισσότερα Newsletters μπορείτε να επισκεφθείτε το profile της ομάδας Prom Racing εδώ.
Ημερομηνία: 07/12/2020

 

Βραδιά του Ερευνητή 2020

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ την Βραδιά του Ερευνητή, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω livestreaming. Η Εναρκτήρια τηλε-εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 08:15 - 09:15 π.μ., καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 βίντεο των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ, www.youtube.com/ntuaren από τις 08:15 έως 20:15.
Δελτίο τύπου
Εναρκτήρια τηλε-εκδήλωση
Πρόγραμμα
Ημερομηνία: 26/11/2020

 

Newsletter της Prom Racing

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα νέα της Prom Racing και όλες τις εξελίξεις. Για περισσότερα Newsletters μπορείτε να επισκεφθείτε το profile της ομάδας Prom Racing εδώ.
Ημερομηνία: 23/09/2020

 

Πρόσκληση της ομάδας Prom Racing για εγγραφή νέων μελών

Η ομάδα Prom Racing σας προσκαλεί, για το νέο ακαδημαϊκό έτος, να ενταχθείτε στους κόλπους της, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020.
Πρόσκληση
Αφίσα
Βίντεο
Ημερομηνία: 18/09/2020

Τελευταίες Ανακοινώσεις